zondag 17 juni 2007

Zwitserland 2007

Zwitserland 2007

Vrijdag 1 juni 2007 was het weer zover, de voor mij, Brian en Opa 5de reis naar Zwitserland en voor Ko de tweede maal. Kevin is deze keer thuis gebleven, ook dat is voor hem de eerste keer. 14 dagen het hele huis voor jezelf (met alleen de Shendor en Sammy om voor te zorgen) en je moeders nieuwe auto geheel tot je eigen beschikking. Omdat Kevin thuis bleef heeft Brian Alex meegenomen als gezelschap. Voor Alex is het zo ongeveer de eerste keer naar het buitenland op vakantie. Dus die doet waarschijnlijk ook een hoop nieuwe indrukken op.

Vanmorgen om 6.38 zijn we vertrokken, om na ongeveer 10 meter weer te stoppen omdat ik maar 1 lijn had meegenomen voor Tycha. Dus snel terug naar huis gerend om een andere te halen. Hierna konden we eindelijk echt vertrekken. Eerst voor deze dag weer naar Freiburg waar we voor de nacht een hotel gereserveerd hadden, zodat we op zaterdag nog maar een goede 300 km te gaan hebben en dan lekker rustig aan kunnen doen.

Alex en Brian gingen bij Opa in de auto, en wij hadden Tycha bij ons. Ook voor Tycha wordt het een nieuwe ervaring. Tycha is 1 x eerder meegeweest maar toen was ze nog maar 4 maanden oud. Daarna is ze altijd bij Herman wezen logeren als wij met vakantie gingen. Dat was deze reis eigenlijk ook weer de bedoeling. Maar tijdens ons reisje Frankrijk is gebleken dat Tycha en Taco het absoluut niet kunnen vinden samen. Dus de plannen maar omgegooid en blijft Shendor deze keer thuis en mag Tycha deze keer mee. Deze late verandering kan morgen nog een probleem opleveren.
Tycha was niet geënt voor hondsdolheid, en haar laatste enting was voor Zwitserland al verlopen (Zwitserland doet niet mee in de europese unie, en een enting die voor heel europa 3 jaar geldig is, is in Zwitserland maar 1 jaar geldig) dus moest ze nog geënt worden alleen is dit niet meer een maand van te voren maar, maar een week. We zijn nog nooit gecontroleerd aan de grens, maar je weet het maar nooit. Ik hoop in ieder geval dat als het wel gebeurd er geen problemen zijn. Haar vorige enting was van begin mei, en deze enting is van eind mei, hopelijk gaan ze hier dan mee akkoord.

De reis vandaag verliep eigenlijk zonder veel problemen, 2 kleine files en verder reed het gewoon goed door. Het was wel druk op de weg vooral veel vrachtverkeer.
Al jaren kijk ik altijd of ik wild zie langs de kant van weg en nog nooit heb ik wel eens wat gezien, tot vandaag een stuk of zeven reeën allemaal op verschillende plekken langs de route. Eindelijk…

Om ongeveer half 4 waren we bij het hotel. Ko en ik zijn gelijk met Tycha gaan lopen zodat zij even lekker uit kon rennen. Brian en Alex zijn gaan douchen en naar de supermarkt geweest om een tandenborstel te kopen en brokjes voor Tycha.

Ko ligt nu uitgeteld op bed, slaapt niet zegt hij, maar snurkt wel!!! Tycha kan haar rust nog niet echt vinden, maar ligt nu eindelijk wel. En ik ben aan dit verslag bezig … Tot zo ver… straks misschien nog meer anders morgen weer.

Zojuist zijn we wezen eten in het restaurant van het hotel. Ko en ik hadden tagliatelle met zalm en garnalen, Alex en Brian een schnitzel, en Opa een forel. Het was allemaal weer erg lekker. Na afloop namen Opa, Ko en ik een koffie, en Brian en Alex een Irish koffie, die volgens de jongens erg sterk was… Het duurde in ieder geval een tijd voordat Brian hem op had.

Hierna ben ik weer met Tycha wezen lopen. Deze keer langs een beekje waarin volop forellen zwommen. En nu dus weer terug op de hotel kamer en weer even het verslag bij werken.
Brian en Alex zijn op zoek naar een kroeg, als ze deze niet kunnen vinden zouden ze in de bar van het hotel gaan zitten en ons dat even laten weten. Gezien het feit dat ze nog steeds weg zijn zullen ze er wel een gevonden hebben.

Zaterdag 2 juni 2007

Gisteren avond zijn we toch nog even met de jongens wat in de bar van het hotel wezen drinken. Brian en Alex aan het bier, Ko aan de cola – cognac, en ik aan de Baileys.
Vanmorgen om 7.00 uur opgestaan en eerst met Tycha wezen lopen. Hierna hebben we ontbeten in het hotel en om 9.09 uur zaten we in de auto onderweg naar Zwitserland. De grens hebben we wederom zonder problemen gepasseerd. Bij Lac Gruyere hebben we een beker chocolade melk gedronken. En hierna door naar Nendaz. Het weer is net echt lekker, erg grauw en af en toe regen. En maar een graad of 11. Dit hebben we zo nog niet eerder meegemaakt. Maar goed we zijn nog niet in het Rhonedal. Vlak voor het meer van Geneve trok de lucht een beetje open en kregen we inderdaad even zon. En toen we de hoek om gingen het Rhonedal in was er inderdaad al meer blauwe lucht. Nog heel even zijn we gestopt op een parkeerterrein om aan Brian en Alex hun rookbehoefte te voorzien. En daar scheen lekker de zon en was het inderdaad al weer aangenaam. Hierna door gereden naar het huisje. Daar aangekomen ging het mis. Tycha liep heel enthousiast naar de eigenaresse toe, die haar daarop aanhaalde waarop Tycha toch weer beet. Dit vond ik dus echt heel vervelend, en baal hier nog steeds stevig van. Vooral omdat we nog maar aan het begin van de vakantie zijn. Even later zat ik met haar aan een lange lijn in de tuin en bij de eerste beste voorbijganger vloog ze ook daar weer op af. Waardoor de lijn door mijn handen schuurde zodat er nu een vinger open ligt en de andere vingers behoorlijk verbrand zijn. Ik denk maar dat als we tussen de mensen komen deze vakantie ik Tycha een snuitje om doe. Hierdoor zullen mensen minder snel geneigd zijn haar aan te halen, en ze kan dan ook niet bijten.
’S Middags boodschappen gedaan in Nendaz, en daarna thee gedronken in de tuin. Er staat wel een fris windje maar de zon schijnt.
Na het eten, macaroni, zijn Ko en ik met Tycha gaan lopen. Ik ga haar deze vakantie waarschijnlijk ook niet loslaten, Tycha heeft te veel drang tot jagen en dat kan hier dus echt niet, te gevaarlijk. Ik heb haar heel even losgelaten op het weiland en daar heeft ze als een hert door het hoge gras lopen rennen. En heel even met de bal gegooid.

Brian en Alex zijn vanmiddag de buurt wezen verkennen. Of eigenlijk heeft Brian, Alex de buurt laten zien. En nu zijn de naar de pub om te poolen en een biertje te drinken. En wij hebben nog een spelletje mah-yong gedaan. Morgen houden we een beetje een rustdag. Misschien dat we even naar Siviez gaan omdat er toch wel erg veel sneeuw ligt en ook nog redelijk laag. De Dent de Nendaz is in ieder geval wit en dat heb ik hier nog niet eerder meegemaakt. Volgens de eigenaresse lag er zelfs sneeuw tot lager dan het huisje afgelopen week. De natuur is ook hier behoorlijk van slag.


Zondag 3 juni 2007

Vanmorgen om 7.00 uur eerst met Tycha wezen lopen, het zogenaamde rondje Antenne. Daarna hebben nadat de jongens ook op waren rustig ontbeten. Vorig jaar hadden we voor de vakantie al een badminton set gekocht, deze waren we vorig jaar vergeten, maar dit jaar dus niet. Dus vanmorgen de doos maar eens uitgepakt, en het bleek dat er ook een net en stokken bijzat. Dus nu een echt badminton veld. Brian en Alex hebben nog even een potje gespeeld en zijn daarna naar Tracouet gaan lopen. 1000 m stijgen. Maar ze hebben het gered… en daar boven lag nog voldoende sneeuw. Na een slee gepakt te hebben, zijn ze daar een paar keer naar beneden gesleeed. Om een uur of 5 waren ze weer terug bij het huisje. Volgens hun hadden ze een leuke dag gehad.

Zelf hebben we het vandaag erg rustig gehouden. Ko is ’s middags even met Tycha gaan lopen en ik heb even op bed liggen slapen. Voel me toch wel erg moe, en kan daar beter nu aan toegeven en dan misschien de rest van de vakantie een beetje fitter zijn.
Vanavond hebben we rundergoulash gegeten met aardappels en sla. En dat smaakte erg goed.
Het weer is al weer beter dan gisteren, in de zon was het zelfs warm.

Ik merk zelf dat ik nog steeds van slag ben, van wat Tycha gisteren deed. En ik ben ook het vertrouwen in Tycha behoorlijk kwijt, ik hoop niet dat dat teveel een stempel gaat drukken op de rest van de vakantie.

Maandag 4 juni 2007

Vanmorgen om half 8 opgestaan en samen met Ko Tycha uitgelaten. Hierna even in de tuin gezeten en later ontbeten. Vanmorgen vroeg was het helemaal blauw zonder wolken, dus het zag er veel belovend uit, maar al snel ontstonden er toch weer wolken. Waarschijnlijk komt dit door de sneeuw die op de bergen ligt. Het frisse windje komt ook daardoor. Om een uur of 11 zijn Ko, Brian, Alex en ik naar Siviez gegaan om te gaan lopen. Daar heb ik eerst Tycha nog los kunnen laten en heeft ze even heerlijk kunnen rennen. Aangezien er op een gegeven moment mensen zaten heb ik haar weer aan de lijn gedaan en dat was maar goed ook. Tycha reageerde omdat ze duidelijk iets zag of rook, en dat zag ze ook want niet veel later riep Brian “kijk een hert” jammer genoeg hadden we net de telelens verwisseld voor de gewone kitlens zodat we hem niet op de foto konden krijgen.
Rond om Siviez ligt een heel mooi wandelgebied, waarin je echt alle kanten uit kunt, dus we gaan van de week vast nog wel een paar keer terug. Het plan was naar Lac Cleuson te lopen, een stuwdam, maar helaas doordat er nog te veel sneeuw lag boven durfde we het niet aan, vooral omdat Brian en Alex op gewone gympen lopen. Dus zijn we via een ander pad weer terug gaan lopen.

S middags hebben Alex, Ko en ik nog een potje Yatzee gespeeld. En s avonds hebben we ouderwets kaasfondue gegeten. Op dit moment wordt het Mah-jong al weer klaar gezet.

Dinsdag 5 juni 2007

Vandaag zijn we naar Gletsch en de Rhonegletcher geweest. Eerst wilde we met 1 auto maar 5 volwassenen en 1 hond in een Volvo v40 proppen werd toch wat krap, dus toch maar met 2 auto’s. Dat was voor iedereen ruimer en relaxter. De weg naar Gletch is vanaf Visp een mooie weg om te rijden. Het dal wordt daar veel smaller, de hoge berger, de alpenweiden, de kronkelende Rhone en de echte Walliser huizen maken het een hele mooie omgeving.
Bij Gletch hebben we wat gedronken op een terras, en daarna zijn Ko, Brian, Alex en ik door gereden naar de Rhone gletcher. Ko, Brian en Alex zijn daar de ijsgrot in geweest en ik heb met Tycha even in de sneeuw gespeeld en bij de auto gewacht. Tycha vond de sneeuw helemaal geweldig en is daar in aan het graven, rollen, schuiven en springen geweest. Er lag op sommige plekken ook nog erg veel sneeuw en soms wel tot 2 meter hoog. De temperatuur was daar ook erg goed zo rond de 25 graden. Volgens Brian was de ijsgrot uitgebreider dan in 2003 maar de gletcher was wel duidelijk minder dik. We hebben nog even in het winkeltje gekeken of we een kadootje voor opa konden vinden, maar zijn daar niet in geslaagd. Alex heeft nog wel een kadootje voor zijn moeder gekocht.


Op de terugweg hebben we nog even wat te eten bij een bakker gehaald, want we hadden allemaal wel trek.
Terug bij het huisje zagen we al donkere wolken boven de Dent de Nendaz hangen. En inmiddels onweert het en heeft het ook al geregend aan de overkant bij Veyzonaz hier is het tot nu toe nog droog. Maar het rommelt wel.
Zo meteen zal er hoogst waarschijnlijk weer een spelletje mah-jong gespeeld worden.
Onderweg kwamen we weer langs Siere waar in 2003 zo’n grote bosbrand gewoed heeft. Het hele stuk is nog steeds erg kaal. En het blijft indrukwekkend, vooral omdat we het zelf hebben gezien toen het in brand stond.

Woensdag 6 juni 2007

Vanmorgen om half 8 opgestaan. Ko is Tycha uit gaan laten en ik heb even wat kleren gewassen. Dat scheelt weer in de was thuis straks. Om een uur of 12 zijn wij, Brian, Alex, Ko en ik vertrokken naar de zoutmijnen van Bex. Brian wilde hier eigenlijk al jaren graag naar toe. En we waren er nog niet eerder geweest ondanks dat het best wel dichtbij is.
Om kwart over 1 waren we in Bex, en we konden al om half 2 met de rondleiding mee. Bex is de belangrijkste zoutmijn van Zwitserland en is nog steeds in gebruik. Het gedeelte van de rondleiding is het oude gedeelte. Nu was ik altijd in de veronderstelling dat het zout uit de berg gehakt werd maar dit is niet het geval. Ze pompen water in de mijn, dit water vermengd zich met het zout in de mijn, en dat water wordt er dan weer uit gepompt en verdampt. Op deze manier blijft het zout dan over. Per dag wordt er 6 ton zout gewonnen.

Op zich was het best wel interessant om een keer te zien. Jammer was dat er tegelijker tijd een school klas de rondleiding deed. Alhoewel dit voor de jongens wel weer leuk was. Die hebben zich best vermaakt met de meisjes van deze schoolklas. Na de rondleiding hebben we daar een fles wijn gekocht voor Opa, want die is morgen jarig. ’S Avonds hebben Ko en ik nog een rondje antenne gelopen met Tycha en heeft ze nog even los mogen rondrennen in het hoge gras op het weiland.
Morgen gaan we naar Lausanne, opa’s verjaardag vieren. Tycha blijft dan thuis, want voor haar is er daar toch niets aan en dan moet ik alleen maar teveel opletten.

Donderdag 7 juni 2007

Vandaag zijn we dus na enig oponthoud naar Lausanne gegaan. Daar aangekomen eerst gekeken of er een boottocht mogelijk was. En dat kon inderdaad. Brian en Alex besloten om niet mee te gaan maar Lausanne onveilig te gaan maken. Zo zijn Ko, Opa en ik met een van de boten die op het meer van Geneve varen een rond tocht gaan maken van ongeveer 3 uur. Het eerste gedeelte van de tocht hadden we schitterend weer het was zelfs warm achterop de boot. Dus lekker van het zonnetje genoten en van het uitzicht. Ongeveer halverwege de toch kwam er een hele schoolklas aan boord (het is dus echt schoolreisjes tijd) en werden wij naar de 1ste klas verwezen. Niet dat dat een groot verschil was, we zaten alleen een verdieping hoger. Bij de volgende aanleg plaats, Bouveret werd het weer al iets minder en bij Villeneuve begon het zelfs te regenen en zagen we onweer boven de bergen. Het was toen ook al behoorlijk druk op de boot. Veel (of eigenlijk de meeste) mensen gebruiken deze boot verbindingen zoals wij de bus gebruiken. En het was tegen einde werktijd dus gingen er veel met deze boot weer terug naar huis. Het laatste gedeelte van de toch hebben we dan ook binnen gezeten. Bij aankomst in Ouchy kwamen Alex en Brian ook al weer aanlopen. Hierna hebben we wat gedronken in het panorama restaurant en daarna zijn we terug gereden naar Haute Nendaz. Hier hebben we Tycha even uitgelaten en zijn daarna naar de Pizzaria gereden. Hier hebben we allemaal een lekkere Pizza gegeten met als toetje een cafe glacé. Alleen Brian had weer een Irish coffee genomen.
De jongens zijn daar gebleven om in de pub nog wat te drinken en wij zijn terug gegaan naar het huisje om nog een spelletje te spelen.

Vrijdag 8 juni 2007

Vandaag heeft Opa, Ko en mij naar Siviez gebracht om te gaan wandelen. Brian en Alex zouden vanmiddag naar het zwembad in Nendaz gaan.

Wij zijn de Bisse de Saxon wezen lopen. Eerst bij Siviez omhoog naar de hoogte waarop de Bisse ligt, ongeveer op 1800 m, en daarna via de Bisse terug naar Nendaz. We hebben deze Bisse vorig jaar ook gelopen, alleen toen aan de andere kant van de Berg. Dit stuk was ook voor mij nieuw. Deze kant van de Bisse is ook erg mooi om te lopen. Met veel bruggetjes, overhangende rotsen en mooie uitzichten. We hebben ook mooie foto’s gemaakt daarvan vandaag. Op de weg terug naar Nendaz bedachten we een kortere weg te nemen en via de piste te gaan. Dit was niet echt een goed idee, alhoewel Tycha daar vast anders over denkt want zij heeft daar lekker los kunnen lopen en lekker berg op en af kunnen rennen. Voor ons was dat iets anders. De piste was toch wel stijl naar beneden en dat loopt niet echt lekker. De zon hielp ook lekker mee, en scheen hard, en maakte dat het ook nog erg warm was. Maar we hebben het gered. Beneden in Nendaz hebben we lekker ijs gegeten op een terras. Ik had een ijscoupe met Baileys en dat smaakte best.



Na het eten hebben we natuurlijk nog een spelletje Mah-Jong gespeeld.
Morgen gaat Opa naar Bouveret en de jongens naar het Aqua parc wat daar vlak naast ligt, zodat wij het rijk alleen hebben.

Zondag 10 juni 2007

Gisteren zijn Brian en Alex naar het Aqua parc geweest, Opa is naar Bouveret, het Swiss Vapeur parc geweest, en Ko en ik zijn naar Sion geweest. We hebben daar wat gewinkeld en op een terras een lunch gegeten.
Vandaag hebben we rust dag gehouden en zijn we bij het huisje gebleven. Ik geloof dat we allemaal wel even hebben liggen slapen. Brian en Alex zijn nog even naar Nendaz station geweest om te internetten. Daar hebben ze Kevin gesproken, die vertelde dat hij gisteren avond in Noordwijk door ongeveer 30 man in elkaar geslagen was. Ik heb hem nog even gebeld, en gelukkig valt het mee. Een dikke lip, een bilspier die zeer doet en een pijnlijke borstkas. Jammer dat leuk stappen tegenwoordig schijnt te bestaan uit op zoek gaan naar narigheid.
Ko en ik hebben nog even een ijscoupe gegeten in Nendaz. Verder hebben we een beetje in de tuin gezeten.
Vanavond betrok het weer, en sinds een uur of 7 regent het hier weer. De temperatuur is verder wel goed. Ik vermoed toch weer ruim 25 graden. Gisteren zagen we zelfs 31 graden op de thermometer staan.
Morgen vertrekt Opa naar Interlaken, en gaan wij waarschijnlijk richting Martigny.

Maandag 11 juni 2007

Vanmorgen is opa vertrokken naar Interlaken. Vrijdag komt hij weer terug om zaterdag weer met ons naar huis te rijden.
Wij zijn richting Martigny vertrokken voor een bezoek aan Les Marecottes, de Alpen dierentuin en naar de Gorges te gaan. De weg naar Les Marecottes was weer een echte bergweg. Smal, stijl met diepe afgronden. De dierentuin stelde niet zoveel voor en Tycha mocht daar niet naar binnen dus hebben Ko en ik eerst een rondje gelopen en daarna Alex en Brian. Wederom waren er diverse schoolklassen en dit keer de lagere klassen. Dus liepen er heel veel kleuters. De dierentuin was klein opgezet en alles zat achter gaas zodat ik er ook geen mooie foto’s kon maken. Wat wel schattig was waren twee jonge bruine beren die met elkaar aan het stoeien waren in een boom.
Na de dierentuin zijn we doorgereden naar de gorges du Tretien, welke jammer genoeg gesloten was. Alhoewel toen we er weg reden er duidelijk weer slecht weer op komst was. Wat ook bleek toen we terug in Nendaz waren. Het regende weer behoorlijk.
Op de terug weg zijn we nog even naar het station in Sion gereden omdat het ons wel erg leuk lijkt om een treinreis richting de franse grens te maken. Eerst wilde we door naar Chamonix maar dat kost 70 frank voor een kaartje en dan hadden we eerst naar Interlaken gemoeten omdat opa Brian’s paspoort nog heeft. Nu gaan we woensdag van Sion naar de franse grens. Een treinreis van ongeveer anderhalf uur.
Vrijdag gaan we weer naar Sion. En op donderdag huren Brian en Alex waarschijnlijk nog een fiets en gaan wij wandelen.
Vanavond hebben we nog 3 potjes Mah-jong gedaan.

Dinsdag 12 juni 2007

Vandaag zijn we naar Sion en Conthey geweest. In Conthey in een winkelcentrum gekeken. Eerst in een dierenwinkel geweest, waar ze ongelovelijk veel soorten honden koekjes enzo hadden. Ik heb voor Tycha een zak met kippenstrotjes meegenomen en een zak hondenkoeken extra hard. Verder nog een setje speurvoorwerpjes. Daarna zijn we nog in een sexshop geweest en daar even alles bekeken. Toen gingen Brian, Alex en Ko naar de …. En ben ik een kledingzaak ingegaan. Hier hadden ze erg veel leuke kleding en ook nog veel dingen in de uitverkoop. Na een tijdje kwam ook de rest deze zaak in en heb ik 5 T shirts, 1 broek en een string voor Cherise gekocht voor 65 euro. Hierna Sion nog ingeweest. Waar Brian Alex heeft laten zien waar Shendor naar beneden gesprongen was. Op een terras nog een crêpe gegeten. Ko, Alex en ik hadden er een met chocolade en banaan, en dat was erg lekker. Later gewoon bij de Mac donalds gegeten en weer terug naar het huisje gegaan.

Woensdag 13 juni 2007

Vanmorgen eerst naar het station van Sion gereden en daar treinkaartjes gekocht voor de trein naar Finhaut met de mont Blanc express. Eigenlijk wilde we tot Chamonix maar omdat Opa Brian zijn paspoort nog had ging dat niet door. Eerst met de trein naar Martigny gereden en daar hadden we een uur voordat we over moesten stappen naar de Mont Blanc express. Dus zijn we eerst maar in Martigny rond gaan lopen. Daar heb ik toch maar pilletjes gekocht voor mijn zonne-allergie. Zalfjes en zo helpen tot nu toe niets en ik heb er toch wel erg last van. Alles wat teveel zon heeft gehad zit nu onder een rode pukkeltjes en blaasjes. De pilletjes lijken wel wat te helpen.
Toen zijn we terug naar het station gegaan en op de trein naar Finhaut gestapt. Op zich was het een mooie rit, wat jammer was is dat er veel door tunnels gereden wordt en er veel bomen staan waardoor het uitzicht wat minder is. In Finhaut was dus echt helemaal niets te beleven. Dus hebben we de eerste trein weer terug gepakt en zijn we later Sion nog even in geweest waar we op een terras nog lekker ijs gegeten hebben.

Donderdag 14 juni 2007

Vandaag hebben Brian en Alex een fiets gehuurd en hebben op de fiets de omgeving verkend.
Ko en ik zijn naar Siviez gereden en zijn vandaar naar de Japanse tuin gelopen. De japanse tuin was ik al eerder geweest maar Ko nog niet. Ondanks dat het voor het grootste gedeelte bewolkt was tijdens de wandeling ben ik toch weer verbrand. Toen we terug bij het huisje kwamen was Opa er ook al weer. Volgens het weer bericht wordt het morgen slecht weer en hij had geen zin om in de regen terug te rijden.
Tijdens onze wandeling hebben we eindelijk een Alpenmarmot gezien of zelfs twee. Heeft voor mij dus 5 jaar geduurd. De jongens hadden er wel vaker een gezien maar ik keek dus steeds de verkeerde kant op.
Tycha heeft verschillende keren rustig los kunnen lopen en zich zeer goed vermaakt. Toen we terug liepen waren ze met een helicopter bezig om een kabelbaan in orde te brengen, wat ook wel een keer leuk was om te zien. Bij Siviez haalde de helicopter de spullen op om ze direct in de hoger gelegen kabel baan te hangen.

Vrijdag 15 juni 2007

Vandaag was het dus een regenachtige dag, bijna de hele dag heeft het behoorlijk geregend. En naar wat ik begrepen heb was het in heel Zwitserland slecht. Gisteren avond belde Kevin dat het in Nederland de hele middag heel erg geregend had en er heel veel water stond overal.
Vanavond tijdens de wandeling bleek ook dat de Rhone nu echt heel erg hoog staat. En op sommige plekken zelfs buiten zijn oever treedt. We hadden afgesproken vandaag ook Brian zijn verjaardag te vieren. Eigenlijk is hij de 18de jarig maar het leek ons wel een leuke afsluiting van de vakantie. Dus zijn we vanavond in een restaurant in Nendaz wezen eten. Jammer dat we er pas na 5 jaar achter komen dat er zo’n goed restaurant in Nendaz zit. Het eten was echt heel erg goed en lekker. Als voorgerecht had ik een gemende salade en toen deze opgediend werd had ik eigenlijk spijt, maar na een hapje geproefd te hebben was die spijt gelijk verdwenen. De dressing was zo lekker dat zelfs de rode kool, waar ik normaal niet van hou, erg lekker was.
Morgen gaan we dus weer naar huis. En zeer waarschijnlijk is dit de laatste keer Nendaz geweest. Als het lukt willen we zo wie zo volgend jaar naar Amerika. En later misschien nog wel eens naar Zwitserland maar niet meer naar Nendaz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten